måndag 22 november 2010

Böcker från Emmaus

Gjorde en lunchtripp till Göteborg i fredags, och på Emmaus kammade jag hem följande:

books!

Ibland är det skönt att bara kunna stå och plocka på sig det man mer eller mindre redan känner till, såsom Jonathan Safran Foer, Ninni Holmqvist, Ray Bradbury, och Hans Koppel i det här fallet. På sci-fi/fantasy-hyllan fanns en hög sliskig science fiction på både engelska och svenska, men jag fastnade för just Nattens fångar:

"Nattens fångar är en av de mest underhållande av de romaner som Pohl och Kornbluth skrev tillsammans. Bokens vidd, den intellektuella klarhet med vilken den spänner över ämnen från Zenbuddhism till högre matematik, dess ofta fyndiga ironi och framför allt dess osentimentala syn på mänskligheten gör boken till en berikande läsupplevelse."

I övrigt är Roald Dahls böcker för mig okända, men jag har läst om honom så jag köpte den ändå.

1 kommentar:

Anonym sa...

Idag fick en identisk kopia av allt är upplyst ligga kvar på myrorna, jag fick helt plötsligt för mig att Foer inte alls var inte min smak, hur nu jag kom fram till det eftersom jag inte läst något av honom ... mistake? Borde jag pallra mig tillbaka i morgon och plocka upp exet? Har du läst den än, är Foer bra, är allt är upplyst bra?